Загальний опис: Мило господарське тверде 1 групи виготовлене згідно ДСТУ 4544:2006.
Медичні критерії безпеки/показники: індекс гострої токсичності у разі нанесення на шкіру - 0 балів , індекс шкірно-подразнюючої дії-0 балів, індекс сенсибілізуючої дії-0 балів, індекс хронічної токсичності при нанесенні на шкіру - 0 балів, індекс подразнювальної дії на слизову оболонку очей - 1 бал . Бактерії род. Staphylococcus аureus, Pseudomonas aeruginosa в 1 см³ - не допускаються (відсутні). Продукція не містить білків жуйних тварин та не вміщує речовин, які визначені Директивою 76/768/ЄС.
Показники якості:
- Температура застигання жирних кислот, що виділені з мила (титр) – 37,1-38,1 0С.
- Масова частка каолінів, бентонітів – відсутні.
- Зовнішній вигляд - брусок без написів та штампів. Дефекти відсутні. На поверхні мила відсутні тріщини, прошарки, випоти, плями та нерівний зріз.
- Консистенція – тверде на дотик, однорідне у розрізі.
- Колір – від кремового до світло-жовтого.
- Запах – сировини. Відсутній запах продуктів розкладання органічних речовин, прогорклих жирів, рибного та інших неприємних запахів.
- Якісне число (маса жирних кислот у перерахунку на номінальну масу куска 100 г) – 74,2-75,8 г.
Фасування – 200 г.